Ons lichaam heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid zwavel of MSM nodig om normaal te kunnen functioneren. Het speelt bij veel lichaamsfuncties een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld bij het aanmaken van nieuwe, gezonde cellen, het herstellen van het lichaam en het bestrijden van allerlei ziekten en allergieën. Ons lichaam maakt zelf geen MSM aan, dus zullen we zelf moeten zorgen dat we er voldoende van binnen krijgen. In ons dagelijks eten zit wel zwavel, maar door het bereiden van het eten gaat daarvan heel veel verloren. De kans bestaat dus dat we in ons normale dagelijkse leven te weinig zwavel binnen krijgen, met alle gevolgen van dien. Om toch voldoende MSM binnen te krijgen is het daarom vaak aangeraden om MSM supplementen te nemen om allerlei klachten en zelfs degeneratieverschijnselen te voorkomen of te genezen.

MSM supplementen worden geleverd in poedervorm en in capsules.

MSM in poedervorm

Het meeste worden MSM supplementen in poedervorm gebruikt. Dit komt omdat er veel meer toepassingsmogelijkheden zijn dan MSM capsules of tabletten. Door 100 gram MSM poeder aan je badwater toe te voegen kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig je eigen zwavelbad maken. Met MSM tabletten is dat niet mogelijk. Een ander voordeel van MSM in poedervorm is dat het veel beter en sneller door ons lichaam wordt opgenomen.

MSM in poedervorm kun je heel gemakkelijk door allerlei soorten drankjes, shakes en smoothies mixen. Het nadeel is echter wel dat het de smaak enigszins beïnvloed, dus het is zaak om de smaak eventjes op je in te laten werken zodat je eraan kunt wennen.

Puur

MSM poeder is in de meeste gevallen puur, zonder vulmiddel en zonder giftige toevoegingen. Hoe zuiverder de MSM poeder, hoe beter het is. Wil je weten of je MSM poeder zuiver is? Neem dan een glas warm water en los daar een theelepeltje MSM poeder in op. Als het poeder volledig is opgelost en het water volledig helder is, dan is de MSM poeder zuiver, maar als het water melkachtig wit blijft is het poeder niet zuiver.

MSM capsules of tabletten

MSM capsules zijn heel gemakkelijk in gebruik. Heb je bijvoorbeeld moeite met de smaak die MSM in poedervorm aan de producten waarin je het mixt aanbrengt, dan kun je beter voor MSM capsules kiezen. Deze zijn volledig smaakloos en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt ze heel eenvoudig met een beetje water innemen en je proeft er helemaal niets van.

Het nadeel van MSM tabletten is dat ze vaak worden vervaardigd met soms tot wel 25% aan vulmiddel.