MSM, ofwel organische zwavel, is essentieel voor ons lichaam, onze huid en het weefsel. Het wordt gebruikt voor diverse belangrijke lichaamsprocessen en een tekort aan MSM kan leiden tot serieuze problemen. Heeft ons lichaam voldoende MSM, dan functioneert het soepel, worden gezondheidsproblemen voorkomen en is het zelfs in staat om te genezen. Ons lichaam heeft ook MSM nodig om bijvoorbeeld insuline aan te kunnen maken en zorgt voor een goede balans tussen basen en zuren, ofwel de pH balans. Daarnaast zorgt het voor het ontgiften van ons lichaam. Zonder MSM zouden benodigde vitaminen zoals vitamine B en C hun taken niet (voldoende) kunnen vervullen.

Doordat MSM de doorlaatbaarheid van alle cellen in ons lichaam bevorderd is het van essentieel belang voor het goed functioneren van ons lichaam en daarmee voor onze gezondheid. Dit betekent dat je met MSM eventuele kwalen niet kunt genezen, maar het zorgt wel voor verlichting van de ongemakken en pijn van die kwalen en het zorgt er voor dat het lichaam zijn werk beter kan doen in het genezingsproces.

Over het algemeen wordt het wel aanbevolen om MSM producten voor een langere tijd, bijvoorbeeld minstens 3 maanden, achtereen te gebruiken om het ook de tijd te geven om goed op het lichaam in te kunnen werken. Om de positieve resultaten te behouden is het noodzakelijk om het permanent te gebruiken.

Geen klachten? Toch MSM gebruiken

Ook als je geen specifieke klachten hebt kun je MSM supplementen gebruiken als energieverhoger en voor alle overige positieve en preventieve eigenschappen die MSM supplementen hebben op ons lichaam.

MSM als pijnstiller

Vooral bij chronische pijnklachten zoals onder andere bij gewrichtsslijtage (osteoartritis) wordt MSM veel voorgeschreven als pijnstiller. Ook bij algemene gewrichtspijn helpt MSM erg effectief bij het verlichten van de pijn.

MSM bij hooikoorts

MSM kan ook gebruikt worden de ontstekingen van slijmvliezen van neus, ogen en keel zoals bij bijvoorbeeld hooikoorts en om hooikoortsklachten, zoals niezen, een verstopte neus, een loopneus, jeukende of tranende ogen, droge keel, hoesten en hoofdpijn te verminderen.

Gezondheidsproblemen waarbij MSM kan helpen

Naast bovengenoemde kwaaltje kan MSM ook een positieve bijdrage leveren bij onder andere de volgende problemen:

– Artitis

– Reuma

– Chronische Rugpijn

– Chronische Hoofdpijn

– Spierpijn

– Fibromyalgie

– Jicht

– Insectenbeten

– Sclerodemie

– Allergieën o.a. hooikoorts

– Eczeem

– Posttraumatische pijn (na een ongeluk)

– Sportblessure pijn

– Carpal tunnel syndroom

– Aangezichtspijn en littekenweefsel versoepeling

– Onsteking van de darmen

– Chronische Constipatie

– Tendinitis (peesontsteking)

– Bursitis (slijmbeurontsteking)

– Psoriasis

– Pijn a.g.v. huidiritaties

– Astma

– Ademhalingsproblemen

– Diabetis (suikerziekte)

Geen bijwerkingen

MSM kan zorgen voor een wat lossere stoelgang, maar zover bekend zijn er geen negatieve bijwerkingen bij het gebruik van MSM supplementen, ook niet bij hogere doseringen. Er zijn echter wel positieve bijwerkingen, zoals een zachtere huid en soepele lichaamscellen, gezonde en flexibele bloedvaten, gezond en glanzend haar, sterke nagels en een verhoogd energie-niveau.